Juridisk & ulovlig sysselsetting intervjuspørsmål

03/04/2012 by Erminio

Juridisk & ulovlig sysselsetting intervjuspørsmål

Når du er jobbsøking, bør du være forberedt for intervjuer. Gjennom din CV og arbeidserfaring så du har bestemte opplevelser og prestasjoner klar til å diskutere. Det er lurt å forskning selskapet du møte med slik at du kan stille informert spørsmål om plasseringen og dens forhold til virksomheten generelt. Du bør også vite hva slags spørsmål intervjueren kan eller kan ikke spørre i møtet.

Personlige egenskaper

Det er helt akseptabelt for intervjueren be deg om å fortelle ham om deg selv. Men må "USA Today" notater arbeidsgiver spørsmål bygges rundt læring hvis en kandidat har evnene til å utføre jobben som hun er intervjue. Hvis intervjueren ber deg om å snakke om deg selv, er den riktige taktikken å detalj Arbeidshistorikken, gjeldende utdanningsbakgrunn og andre egenskaper som gjelder for den aktuelle jobben. Din rase, religion, seksuell legning, sivilstand, antall barn og de liker eller direkte spørsmålene knyttet til disse emnene er ulovlig.

Alder

Aldersdiskriminering er ulovlig i USA. Mens en arbeidsgiver kan be deg hvis du er en alder av 18 år eller eldre, er det ulovlig å direkte ber deg din alder. Dette omfatter fiske spørsmål som kan hjelpe intervjueren oppdage din alder, som spør om bursdagen din eller år du uteksaminert fra high school.

Økonomi

Mens noen jobber krever en kredittsjekk for å ansette formål, er det ikke akseptabelt for intervjueren spørre deg spørsmål om din personlig gjeld, inntekten din ektefelle eller partner gjør eller andre spørsmål knyttet til din økonomiske situasjon. Dette omfatter spørsmål knyttet til hjem eierskap, boliglån og spørsmål om hvor og hvordan du ferie.

Funksjonshemminger

Det er ikke akseptabelt å diskutere helsen din under et jobbintervju, eller kan en arbeidsgiver spørre deg å fullføre en helse historie om deg selv eller noen familiemedlemmer. Du kan bli spurt om du er kjøpedyktig utføre jobben plikter for hånden med eller uten rimelige overnattingssteder; men er det omfanget av slike spørsmål. «USA Today» notater er det bare akseptabelt å stille dette når jobben plikter er beskrevet i sin helhet.

Related Articles

  • kan hvit fluesopp vokse på dødetrær