Hva Bugs spise ert planter?

08/01/2012 by Erminio

Hva Bugs spise ert planter?


Ert planter dyrkes i hager fra tidlig vår til juni. Pods høstes i flere uker og når ikke spist fersk, tørket, hermetisk eller frossen. Frisk ert planter som er vokst i godt drenert jord kan fortsatt møte infestation skadedyr. Pest bestander varierer i hver region.

Cowpea Hovedrovdyret

Hva Bugs spise ert planter?


Cowpea Hovedrovdyret, eller weevil, er spesielt ødeleggende for pea pods, etter Clemson University forlengelsen. Den voksne weevil er en liten rødbrun hulrygget bille med en lang snute. Voksne lage hull i pea pods og legge en enkelt egg. Grub som klekker fra egg strømmer på flere erter før avreise pod for videre utvikling. Et forebyggende program for insecticidal sjøsprøyt er bare forebygging mot disse skadedyr. Spray brukes når erter blomstre og alle fem til syv dager etterpå.

Bladlus

Hva Bugs spise ert planter?


Bladlus er liten, langsomme insekter som lever av ert anlegget væsker. Lite antall bladlus gir mye skade. Nyfødte bladlus utvikle til voksne i syv dager og gjengi asexually. En enkelt bladlus er dugelig av produserer 80 live avkom i en uke, ifølge University of California. Anvendelser av såpevann eller insecticidal såpe brukes til å kontrollere bladlus populasjoner. I tillegg er de preyed upon av andre insekter.

Spider Mites

Hva Bugs spise ert planter?


Infestations av spider mites forårsake misfarging og uttørking av ert blader. Silken webområder finnes langs stevner og undersiden av bladene. Edderkopp mite reproduksjon og utvikling er rask i varme, tørre Vær med en hele livssyklusen forekommer i åtte dager. Spider mites er fjernet av sterk spray av vann, insecticidal såpe og kjøttetende insekter.

Trips

Trips er svært små insekter som lever på blomstene og noen ganger blader, ert planter. Skade blomster kan påvirke produksjonen av pods senere i sesongen. Trips kontrolleres av insecticidal såpe. I tillegg er Trips repelled av aluminiumsfolie lagt på anlegget sengen.

Andre vanlige skadedyr

Hva Bugs spise ert planter?


Korn earworms, kål loopers og ert leafminers også hjemsøke ert planter. Ert leafminers flyr insekter og sjelden gjøre alvorlig skade på ert planter. Insektmidler har liten effekt på leafminers, men deres befolkning kontrolleres av naturlige parasitter, ifølge University of California. Kål loopers er Larvene som forårsaker den høye saltholdigheten men sjelden krever insektmidler. Korn earworms er kan forårsake betydelig skade på pea pods og behandles med insecticidal sjøsprøyt. Disse Larvene har lengderetningen striper i ulike farger.

Related Articles

  • varme opp pannekaker