Fransk Guianese barnespill

10/04/2011 by Erminio

Fransk Guianese barnespill


Fransk Guyana er en oversjøisk departement i Frankrike i Sør-Amerika, nord for Brasil og Øst Surinam. Området er befolket med folk fra Frankrike og andre europeiske land, afrikanere, Afro-europeere, Amerindian-europeere og mindre antall Amerindians og asiater. De fleste av spillene som spilles av barn i nordområdene av Sør-Amerika er spesielt for de forskjellige innfødte stammene, og andre spill ble brakt av europeere og afrikanere. Få, om noen, spill er eksklusiv for Fransk Guyana.

Spinning, synge topper

En stamme i Fransk Guyana oppfunnet roterende topp som synger som den spinner. De er laget fra frø av en tucumã palmetre, en pinne som frø som de spinner, og en streng for å vikle rundt pinne og trekk å gjøre det spinn. Barn vil holde de fire hjørnene av en klut hengekøye og trekk den flatt og fast så andre barn kunne spinne topper på duken. Barn deltok se som spunnet lengst.

Peteca

Peteca er et spill som har blitt en raskt voksende sport i Brasil, men det utviklet blant Amerindianske stammene i de nordlige områdene av Sør-Amerika. En peteca er en aks på som blir endret ved å legge steiner for vekter, eller ved å vri bladene for forbedret aerodynamikk. Dette objektet ser ut som en moderne shuttlecock. En stamme bruker en peteca bundet med tørkede blader i en spiral spille tre mot tre dodge ball. En annen stamme legger til kylling fjær cob se som kan kaste peteca lengst. Som peteca blir populært, kreves flere regler, og bedre definerte mål. Den opprinnelige peteca, skjønt, var bare ment å være morsomt.

Streng spill

Bomull er spunnet for å lage hengekøyer, og uunngåelig, noen er igjen. Barn bruker disse delene av streng strukket mellom hendene til å lage design og tall. Noen utføre magi triks som binde to strenger sammen bruker munnen, knytte knop som kan angres med en enkel rykk eller å skape illusjonen av streng passerer gjennom et barns hånd. Streng design videre gjennom generasjoner, og barna finne sine egne.

Sport

Fotball er populære, som i de fleste sør-amerikanske og europeiske land. Volleyball er vokser i popularitet, som er en sport versjon av spillet peteca. Fransk Guyana deltar i OL.

Related Articles

  • svartmuggsopp