Proffene & ulemper med dyreparker

10/20/2010 by Erminio

Proffene & ulemper med dyreparker


Tilbringe en ettermiddag stirrer på apekatter, bjørner, sebraer og andre dyr kan være fascinerende, men kritikere av dyrehager hevder at låse opp ville dyr i dyrehager er uetisk. Tilhengere av dyrehager teller som dyreparker hjelpe opplyse og tilbyr en oase for truede arter.

Pro: Lagre truede arter

Tilhengere av dyrehager hevder at de bidra til å redde truede arter. Dyreparker gi et trygt sted for utrydningstruede arter å leve. Dyreparker også oppfordre gjengivelse av truede og truede dyr, slik at disse artene ikke dø ut. For eksempel, ifølge GoodZoos.com, har dyreparker lagret noen arter av bison og oryx, som Jamaicanske boa, Hawaii gås og Mauritius rosa duen.

Pro: Utdanningsmuligheter

Dyreparker utdanne barn og voksne om dyr og biologi, inspirerende mennesker for å studere vitenskap og fremme en bevissthet om økologisk og bevaring innsats. Observere dyr er mer inspirerende og minneverdige enn å lese en lærebok eller se på videoer. Dyreparker også gi pedagogisk materiale, gir demonstrasjoner og internship muligheter, og de gjør det mulig for forskere å utføre forskning på dyr.

Con: Dyr lide

Det lider dyr i dyrehager. Mange holdes i små innhegninger å sikre at de er nær nok til besøkende. De får ikke til å jakte etter mat og må leve i en annen klima enn de er vant til. Fuglene kanskje ha sine vinger klippet, mens dyrearter ikke kan ha nok vann å svømme fritt, ifølge Dr. Thomas Dixon. Gjør dyr lide for våre nytelse og underholdning er uetisk, ifølge zoo kritikere.

Con: Dyrehager ikke motvirke Habitat tap

Selv om dyreparker gi et trygt sted for truede arter, gjør de lite til counter habitat tap, den ledende årsaken til endangerment. I tillegg kan dyrehager distrahere fra andre bevaring innsats som har mer av en innvirkning, som landet bevaring programmer. Til slutt, ifølge Dr. Thomas Dixon, formering dyrene inne zoos ofte innebærer interbreeding, på grunn av små dyr befolkningen, som forårsaker fødselsskader.

Con: Forskning og utdanning er begrenset

Selv om forskere kan utføre forskning ved dyreparker, kan de også utføre forskning i naturen. Forskning utført i naturen kan være mer nøyaktig enn forskning utført på dyr i fangenskap, fordi dyrehager endre hvordan dyr opptre. I tillegg, ifølge kritikere fokusere noen dyrehager mer på underholdning enn utdanning; mange dyrehager utfører ikke mye forskning og kan utforme for å fengsle og underholde besøkende, ikke utdanne dem.

Related Articles

  • hvordan bruke momentnokkel