Fargerike viktorianske frisyrer

12/12/2013 by Erminio

Fargerike viktorianske frisyrer

Populariteten til filmer som "Young Victoria" har skapt interesse viktorianske frisyrer og moter. I viktoriansk tid, kvinner holdt store kulturelle og sosiale verdier. Faktisk forklarer Victorianist Michael Warner at "ble aldri klippe håret unntatt i tilfeller av alvorlig sykdom." Frisyrer viktorianske kvinner hadde åpenbart mye om sosial status og bakgrunn. Ideer for forseggjort og fantasifulle frisyrer fant i blader som Harper's Bazaar og Godeys damer bok.

Marguerite hodeplagg

Dette fransk-inspirerte opp-do besto av en Eugénie bandelette eller "en rad av kort krøller over pannen," en lav pouf og to flettene som pakket rundt på sidene av hodet og var foldet sammen på brystet. Blomster, blader og ranker var også vevd inn i håret. I 1867 forklarte skribent for Harper's Bazaar at Marguerite hodeplagg var passende for en "full kvelden toilette", og "lang fletter faller under haken kan være av fløyel."

Coiffure

Den enkleste av fargerike viktorianske hairdos, coiffure var en passende stil for unge damer. Harper's Bazaar forklarte at «håret er litt vinket og børstet på baksiden av hodet, der det blir fanget opp i kort krøller, bundet med en svært tung flette hår.» Ved spesielle anledninger, "en bred flette av rød fløyel vridd rundt hodet og faller over skulderen" Mangfoldet av krøller og fargerike håret bandene og ekstra flettene betyr at denne stilen ville bli vurdert forseggjort etter dagens standarder.

Chignon

Chignon kunne fancy og ren. I 1867 rapporterte Harpers at «en av de siste nyhetene importeres fra Paris New York frisører "tau chignon." For å oppnå denne dramatiske stil, "langt hår er festet litt langt under kronen av en liten sirkulær kam og er delt inn i to vridd tauene av to tråder hver, som føres ned side ved side for ca syv inches. To tauene sammenføyes deretter ved å vri sammen de to alternative trådene, dermed danner to nye tauet, som er gjennomført oppover utenfor to første, og er festet under kammen, dermed en chignon består av fire parallelle roped linjer. Fancy kammer og pins ga denne stilen et ekstra løft.

Related Articles

  • papegøyer snakke