Geografisk tungen rettsmidler

04/26/2013 by Erminio

Geografisk tungen rettsmidler

Geografisk tungen eller vandrende glossitis, presenterer en litt skremmende utseende, men er faktisk ganske ufarlig. Det gjør tungen ligne slags kart, derav navnet. Merkelig, tilstanden helbreder ett område av tungen, men deretter overfører til en annen, som kan være spesielt oppsiktsvekkende til offeret.

Årsakene til geografisk tungen

Den tungen overflate er vanligvis dekket med et lag av bittesmå humper og papillae. Når deler av tungen mangler deler av dette laget, glatt smf uregelmessig formet røde flekker skjemaet tilsynelatende rett ut av det blå. Området kan eller ikke kan være skissert med krem-farget eller hvite kantlinjer. Det egentlig kjent ikke hvorfor tunger av enkeltindivider kan miste flekker av papillae. Men antas det at geografisk tungen synes å kjøre i familier. Det er også antatt at det kan være noen forbindelse til diabetes i noen individer. Andre muligheter inkluderer allergier, psoriasis, hormonelle forandringer, atopisk dermatitt, bruk av systemiske steroider og selv overdreven stress. Denne irriterende tilstanden kan forekomme i mennesker i alle aldre, og kan være mer vanlig hos kvinner. De fleste undersøkelser på geografisk tunge har vært mangelfulle og motstridende, så forholdet mellom tilstanden og andre faktorer er ukjent.

Ikke få panikk

Geografisk tungen er vanligvis smertefri, men noen personer kan oppleve ubehag, eller enda noen sårhet eller brenner utsettes for syrlig eller krydret stoffer. Betingelsen midlertidig ikke smittsom eller smittsom, og forårsaker ikke noen sykdom, helserisiko, skade eller arrdannelse. Du kan forvente de røde flekker å endre farge, størrelse eller plassering, ofte i timer eller minutter, som berørte områder leges og forsvinne. Dette kan finne frykt eller angst i ditt hjerte, men gjør ditt beste for å forbli rolig. Symptomene på geografisk tungen bør ikke vare mer enn ca 10 dager, men vær klar over at tilstanden er kjent skal gjentas.

Hjem rettsmidler

Noen tannkrem kan forverre eventuelle sårhet tilstede på grunn av geografisk tungen. Som inneholder tunge aroma, tartar kontroll eller whitening agenter er mest sannsynlig å irritere geografisk tungen. Et utmerket alternativ er å legge litt vann til natron til en tykk pasta. Bare bruke dette pusse tennene, og tungen til alt oppklarer. Løs opp en spiseskje salt i 118ml veldig varmt vann å forberede en helbredende oral skyll for bruk til et halvt dusin ganger daglig. Ikke spise eller drikke i ca 30 minutter etter skyller. Hvis du opplever smerte fra geografisk tungen, kjøpe over-the-counter oral eller hals bedøvelse. De er tilgjengelige i alle apotek som væsker, lozenges, spray eller strimler. Disse kan all hjelp av lammende det berørte området. Over-the-counter Benadryl produkter er svært nyttig for mange mennesker, også. Brygge en mugge med sterk kanel te og kjøle den. Hell deg en kopp og legge til en spiseskje med honning og drikke flere ganger daglig. Honning er beroligende og kanel sies å redusere størrelsen og antallet røde flekker i noen mennesker. Dessuten te seg er beroligende og vil hjelpe deg å slappe av, og dermed redusere stress. En isbit holdt på det berørte området kan gi midlertidig lindring av svie. Unngå røyking tobakk eller andre stoffer, som kan forårsake ubehag. Hold deg unna surt, varm og krydret mat- og drikkevarer fordi de kan produsere en brennende følelse. Noen også finne at drikker som inneholder alkohol er irriterende.

Related Articles

  • hvordan lage fondant uten gelatin